Boeuf Stroganow
Przygotowanie
- 600g polędwicy wołowej z Highlandera,
- 150g cebuli,
- 150g pieczarek,
- 150g papryki świeżej,
- 150g ogórka konserwowego,
- 60g koncentratu pomidorowego,
- 100ml bulionu wołowego,
- 150ml śmietany 36%,
- 100g smalcu,
- sól,
- pieprz,
- papryka słodka,
- Natka pietruszki
Boeuf Stroganow
- Oczyszczoną polędwicę pokroić w słupki o grubości 5-10mm,
- Cebulę pokroić w talarki i zarumienić w rondlu na rozgrzanym smalcu,
- Na szerokiej patelki przesmażyć mięso na silnym ogniu 2-3 minuty,
- Przesmażone paseczki mięsa przełożyć do rondelka z cebulą,
- Pokroić pieczarki w plastry, a paprykę i ogórki w paski,
- Dodać koncentrat pomidorowy, pieczarki, paprykę, ogórki oraz przyprawy i podlać bulionem,
- Mieszając doprowadzić do wrzenia,
- Dodać śmietanę i zagotować,
- Posypać posiekaną natką pietruszki,
- Podawać z pieczywem.
Przygotowanie
Więcej przepisów znajdziesz tutaj